ΠΑΣΕΣΙ: Αποτρεπτικά έως προσβλητικά και κανείς δεν προτίθεται να υπογράψει συμβόλαιο στην παρούσα του μορφή

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση, ώστε τα συμβόλαια του ΟΚΥΠΥ να γίνουν πιο ελκυστικά για τους γιατρούς αλλά και για να λάβουν οι συμβασιούχοι γιατροί νομική αρωγή, αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΣΕΣΙ, χαρακτηρίζοντας τα συμβόλαια ως έχουν "αποτρεπτικά έως προσβλητικά και κανείς δεν προτίθεται να υπογράψει συμβόλαιο στην παρούσα του μορφή".

Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει τροχοπέδη  στην όλη προσπάθεια μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα της υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Παγκύπριας Συντεχνίας Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) που παραθέτει γενικά και ειδικά σχόλια για το θέμα.

Στα γενικά σχόλια η ΠΑΣΕΣΙ αναφέρει ότι οι συμβασιούχοι γιατροί έχουν συμβάλει, καθοριστικά κάποιες φορές, στην επίτευξη του στόχου της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων κι αυτό γιατί αποτελεί πεποίθησή τους ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν πολλές δυνατότητες, έχουν άξιους επιστήμονες αλλά υπολείπονται σε θέματα διοικητικής υποστήριξης και ευελιξίας,καθώς και στο ότι δεν παρέχουν κανένα κίνητρο στο γιατρό που κάνει το κάτι παραπάνω. Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση της αυτονόμησης αυτά θα αλλάξουν.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top