Τη χρονιά που πέρασε, 47 χώρες της Ευρώπης κατέγραψαν 82.596 κρούσματα ιλαράς και 72 θάνατους παιδιών και ενηλίκων.

Πρόκειται για ρεκόρ δεκαετίας, με αριθμό 3 φορές μεγαλύτερο από το 2017 και 15 φορές μεγαλύτερο από το 2016!

Και όλα αυτά για μια ασθένεια που προλαμβάνεται 100% με ένα απλό εμβόλιο...

Καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη επιδημία ιλαράς έπαιξε το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σύμφωνα με τις ενδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ευτυχώς δείχνει να υποχωρεί.

Τα στοιχεία του Οργανισμού δείχνουν πως μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, αυξήθηκαν και οι εμβολιασμοί, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη βέβαιοι ότι έχει ανακοπεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Αυτό γιατί εξακολουθούν να παρατηρούνται σοβαρές διακυμάνσεις της εμβολιαστικής κάλυψης από χώρα σε χώρα. Για τον πλήρη έλεγχο μιας ασθένειας, πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού μιας χώρας. Στην Ουκρανία, για παράδειγμα, το 2018 το ποσοστό αυτό μόλις που ξεπέρασε το 30%.

Το εμβόλιο της ιλαράς γίνεται στην παιδική ηλικία, σε δύο δόσεις και είναι συχνό φαινόμενο τα παιδιά να κάνουν την πρώτη δόση αλλά να παραλείπουν τη δεύτερη, άρα να μην εξασφαλίσουν πλήρη ανοσία.

 

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top