• Έχετε απώλεια μνήμης και παράλληλα βιώνετε προβλήματα ακοής ή/και όρασης;
  • Φροντίζετε κάποιον που ζει με απώλεια μνήμης και έχει προβλήματα ακοής ή/και όρασης;

Αν ναι, μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα SENSE-Cog. Το SENSE-Cog είναι Ευρωπαϊκό Ερευνητικό έργο θα   που έχουν τα προβλήματα μνηνημed ychiatric status rating scalesπου διερευνά  την αλληλεξάρτηση μεταξύ προβλημάτων όρασης και ακοής και μνήμης, με στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικών προγραμμάτων αντιμετώπισης για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και της οικογένειας τους. Το πρόγραμμα έχει λάβει  έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής   Κύπρου

Ποιός μπορεί να συμμετέχει; Άτομα άνω των 60 ετών με διάγνωση άνοιας ήπιου ή μέτριου βαθμού τα οποία ταυτόχρονα παρατηρούν προβλήματα στην όραση ή και την ακοή και έχουν κάποιον/α που συμμετέχει στην καθημερινή τους φροντίδα.

Ποια είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή;

Τα άτομα με άνοια θα λάβουν δωρεάν γνωστική αξιολόγηση και έλεγχο ακοής και όρασης και θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγια. Εάν επιλεγούν θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα εξατομικευμένης παρέμβασης στο σπίτι και θα λάβουν δωρεάν ακουστικά βοηθήματα ή/και γυαλιά οράσεως. Οι φροντιστές θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγια.  Η διάρκεια της παρέμβασης υπολογίζεται να διαρκέσει γύρω στους τρεις μήνες.

Το πρόγραμμα έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ε.Ε για την Έρευνα και την Καινοτομία κάτω από τη σύμβαση με Αρ .668648

Η έρευνα έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου και από την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να αποταθείτε στο τηλέφωνο 96333400 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top