Το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει την προσφορά των καρδιολόγων τόσο για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας όσο και για την υλοποίηση των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου Σχεδίου που μέχρι τώρα έλειπε από την Κύπρο, ανέφερε απόψε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε χαιρετισμό στο 13ο Κύπρο-Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο, τον οποίο εκφώνησε εκ μέρους του η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι «ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα δεδομένα που προσφέρει η επιστήμη στο χώρο της καρδιολογίας για την Κύπρο, μιας και βρισκόμαστε στο κατώφλι της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στον χώρο της υγείας στη χώρα μας με την υλοποίηση του ΓεΣΥ».

«Στο εγχείρημα για την εφαρμογή των σύγχρονων πολιτικών, η επιστημοσύνη και οι γνώσεις των καρδιολόγων μας αποτελούν καθοριστικό πυλώνα. Η επιστημονική σας κατάρτιση συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικής για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και συνεπακόλουθα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως μαθαίνουμε όλοι από εσάς, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου διεθνώς και η προσπάθεια για αντιμετώπιση τους παραμένει πρόκληση για την επιστημονική κοινότητα και προβληματισμός για την πολιτική υγείας ενός σύγχρονου κράτους».

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και το Υπουργείο μου, ενθαρρύνουμε τη συνέχιση της συνεργασίας με την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και είμαστε στη διάθεση των επαγγελματιών υγείας για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος των ασθενών μας», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top