Η παιδική ηλικία είναι η καλύτερη περίοδος για να περάσει κανείς χρόνο σε χώρους πρασίνου.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η φύση μπορεί να κάνει θαύματα για τη διάθεσή σας ή ακόμα και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences, επιβεβαιώνει τα παραπάνω και προσθέτει νέα στοιχεία.

Εξετάζοντας τις δορυφορικές εικόνες των χώρων πρασίνου που βρίσκονταν περιμετρικά των σπιτιών των παιδιών περίπου ενός εκατομμυρίου οικογενειών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν κοντά στη φύση είχαν 55% μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών κατά την ενηλικίωση.

Η μελέτη έλαβε υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και οι γενετικοί παράγοντες.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη για τη διανοητική υγεία είναι πιο ισχυρά μέχρι την ηλικία των 10 ετών, καθιστώντας τα παιδικά μας χρόνια την καλύτερη περίοδο για να περάσουμε χρόνο κοντά στη φύση.

Για όσους ζουν σε πόλεις, η επαφή με τη φύση δεν είναι πάντα εύκολη. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα, καθώς το 68% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί σε αστικές περιοχές μέχρι το 2050.

Αν και η μελέτη εστίασε στα οφέλη του πρασίνου στην παιδική ηλικία, ποτέ δεν είναι αργά για να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της φύσης.

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να βάλετε περισσότερο «πράσινο» στην καθημερινότητά σας: Μία εκδρομή στην εξοχή, μία βόλτα σε ένα πάρκο ή ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου, είναι μερικοί εύκολοι τρόποι για να έρθετε πιο κοντά στη φύση.

ΠΗΓΗ:Onmed.gr

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top