Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος όσον αφορά την ομαλή εφαρμογή και λειτουργία  του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), έχει να κάνει με την συμμετοχή των Παιδιάτρων σε αυτό, αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε μια προσπάθεια του ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιάτρων, όπως έγινε γνωστό, έχει αποστείλει αναθεωρημένες προτάσεις προσωπικά  σε παιδιάτρους οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις του ΟΑΥ δόθηκαν απ’ ευθείας σε παιδιάτρους, προτού αυτές σταλούν στην Παιδιατρική  Εταιρεία (ΠΕΚ) και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), η ηγεσία της ΠΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε ενδελεχή μελέτη τους σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου με ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, δήλωσε στον «Ιατρικό Τύπο», ο Γραμματέας της ΠΕΚ Δρ Μιχάλης Αναστασιάδης.

Ζητήσαμε από το Δρ Αναστασιάδη να ενημερώσει τους αναγνώστες μας, πώς η ΠΕΚ θα χειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα νέα δεδομένα μετά την επίδοση των αναθεωρημένων προτάσεων του ΟΑΥ.

Ο Δρ Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως η  πορεία που θα ακολουθήσει η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου είναι προδιαγραμμένη αφού θα τεθούν ενώπιον των συλλογικών οργάνων της Εταιρείας οι απόψεις των οικονομικών και νομικών της  συμβούλων για τις αναθεωρημένες προτάσεις που αποστάλθηκαν από τον ΟΑΥ στους παιδιάτρους.

Ο Γραμματέας της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου σημειώνει ότι αυτές οι αναθεωρημένες προτάσεις στάλθηκαν απευθείας στους γιατρούς που επέδειξαν ενδιαφέρον για το ΓεΣΥ, δημοσιοποιήθηκαν στον Τύπο  και μετά κοινοποιήθηκαν επίσημα στην Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), κάτι που σκόρπισε τον προβληματισμό:

«Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο Δρ Αναστασιάδης,  αναγκαστήκαμε προ ημερών να εκδώσουμε ένα Δελτίο Τύπου και να ασχοληθούμε όχι με την ουσία τον νέων προτάσεων του ΟΑΥ, αλλά με αυτή τη μονομερή πρωτοβουλία του Οργανισμού. Παρά το γεγονός αυτό εμείς θα επιδείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα μελετήσουμε εις βάθος αυτές τις αναθεωρημένες προτάσεις.  Θα τις θέσουμε ως έχουν ενώπιον του Δ.Σ και μετά αν το θεωρήσουμε αναγκαίο, θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση και θα τις θέσουμε ενώπιον όλων των μελών μας για να παρθούν οριστικές αποφάσεις. Αυτά είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα.»

Καμιά ενημέρωση για εγγραφές

παιδιάτρων στο ΓεΣΥ

 

  • Ρωτήσαμε τον Δρ Μιχάλη Αναστασιάδη κατά πόσο η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου έχει τύχει της όποιας ενημέρωσης για τον αριθμό των παιδιάτρων που έχουν εγγραφεί στο ΓεΣΥ:

 

«Δυστυχώς, ανέφερε, δεν έχουμε καμιά ενημέρωση όσον αφορά τον αριθμό των παιδιάτρων που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στο ΓεΣΥ. Ότι βλέπει όλος ο κόσμος στον Τύπο καθημερινά, αυτό ξέρουμε και εμείς. Η αίσθηση μας είναι ότι ο αριθμός των παιδιάτρων που έχει εγγραφεί στο σύστημα είναι πολύ χαμηλός,  πράγμα που καταδεικνύει ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν ακόμα πειστεί να προχωρήσουν σε αυτό το μεγάλο βήμα που ουσιαστικά αλλάζει σχεδόν τα πάντα από αυτά που γνωρίζουμε.»

 

  • Όσον αφορά τον τρόπο που η Παιδιατρική Εταιρεία θα χειριστεί την κατάσταση που θα δημιουργηθεί από την 1η του Ιούνη 2019, με τις δύο κατηγορίες Παιδιάτρων, αυτών που θα συμβληθούν και αυτών που δεν θα συμβληθούν με τον ΟΑΥ, ο Δρ. Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος:

 

«Τόσο η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, και όπως αντιλαμβάνομαι, όλες  οι επιστημονικές εταιρείες, καθώς επίσης και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος που είναι το θεσμικό όργανο των γιατρών, θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν όλους τους γιατρούς ανεξαρτήτως του που εργάζονται. Είτε αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε είναι ιδιώτες, είτε είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΥ. Ξεκάθαρα και χωρίς κανένα ενδοιασμό εμείς  θα συνεχίσουμε να δρούμε για να εκπροσωπούμε την Παιδιατρική κοινότητα της Κύπρου. Αυτή είναι η αποστολή μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.»

 

  • Ζητήσαμε τέλος από τον Γραμματέα της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του:

 

«Καλούμε, ανέφερε, τα μέλη της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου να παραμείνουν αυστηρά προσηλωμένα στις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων. Εμείς αυτό που δεσμευόμαστε να κάνουμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και ότι όποιες αποφάσεις για τις επόμενες μας κινήσεις λάβουμε, αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι.»

______________________________________

  • Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην εταιρία ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΓΝΩΣΗ ΛΤΔ. * Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια της εταιρείας που εκδίδει τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΥΠΟ * Επιτρέπεται η κοινοποίηση μέσω Facebook, Twitter κ.λ.π. με αναφορά στην πηγή: www.iatrikostypos.com.cy / www.Healthtodaylife.com * Επιτρέπεται η κοινοποίηση μέσω Facebook, Twitter κ.λ.π.

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top