Η Ένωση Ιατρών Κύπρου με ανακοίνωση της καυτηριάζει πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου:

«Δήλωση υπουργού Υγείας :«Λόγω της απόφασης του ΠΙΣ να διακόψει τον διάλογο με τον ΟΑΥ, δημιουργήθηκαν προβλήματα, τα οποία στη συνέχεια οδήγησαν σε παραπληροφόρηση των γιατρών».

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος είναι εκλελεγμένο σώμα και το παρόν συμβούλιο εκπροσωπεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες το σύνολο των εγγεγραμμένων γιατρών της Κύπρου. Δυστυχώς εδώ και καιρό παρακολουθούμε ενέργειες που σκοπό έχουν να διασπάσουν την ιατρική κοινότητα.

Οι θέσεις του ΠΙΣ είναι ξεκάθαρες και εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών. Το ερώτημα είναι γιατί αρνείστε να τις συζητήσετε και ψάχνετε για εναλλακτικές μη αποδεκτές προσεγγίσεις.

Να σας υπενθυμίσουμε όμως εμείς, τι θεωρούμε απαράδεκτο:

  1. Απαράδεκτο κύριε Υπουργέ της Υγείας είναι οι προσπάθειες που γίνονται για να παρακάμψουν τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και να διασπάσουν την ιατρική κοινότητα. Τα καταγγέλλουν αυτοί που προσεγγίζονται και σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν οδηγεί πουθενά.
  2. Απαράδεκτο είναι που ο σύμβουλος που εσείς διορίσατε «παρενοχλεί» καθημερινά τους συναδέλφους του, καλώντας τους να ενταχθούν στο ΓεΣΥ υποσχόμενος ότι θα τους εξασφαλίσει υψηλές απολαβές! Το γνωρίζετε αυτό κύριε υπουργέ; Από ποιο προϋπολογισμό θα προσφέρει ο σύμβουλος τις παροχές που υπόσχεται; Για πόσο χρονικό διάστημα και εις βάρος ποιων;
  3. Απαράδεκτο είναι να υπόσχεται ο ΟΑΥ σε γιατρούς ως αντάλλαγμα για συμμετοχή τους στο ΓΕΣΥ ότι θα κάνουν τα στραβά μάτια στην άσκηση ιδιωτικής ιατρικής εντός του προτεινομένου συστήματος παραβιάζοντας τον ίδιο τον νόμο που ψήφισε η βουλή. Δεν είναι απαράδεκτο κύριε υπουργέ να προτείνει και να προτρέπει ο ΟΑΥ στην παρανομία;
  4. Απαράδεκτο κύριε υπουργέ είναι που υπόσχεστε σε ιδιωτικές κλινικές ότι θα εγγυηθείτε τα σημερινά τους εισοδήματα. Ποια νομοθεσία σας επιτρέπει να κάνετε τέτοιες εξαγγελίες; Από ποιο προϋπολογισμό θα δώσετε εγγυήσεις; Aπό τον σφαιρικό προϋπολογισμό του ΓεΣΥ; Αυτό όπως ξέρετε πολύ καλά και όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο είναι και παράνομο και αδύνατο.
  5. Απαράδεκτο κύριε υπουργέ είναι που ΔΕΝ κάνατε αναδιοργάνωση και αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και τα αφήσατε στο έλεος του Θεού ... έτοιμα για κατάρρευση ανίκανα να αντέξουν το βάρος της μεταρρύθμισης.
  6. Απαράδεκτο είναι ότι 15 μέρες προ της έναρξης του ΓεΣΥ δεν υπάρχει συμφωνία για τα φάρμακα, δεν είναι έτοιμο το λογισμικό του συστήματος και όλοι αναρωτιούνται πως θα ξεκινήσει αυτό που προβάλατε ως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση».

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top