Παγκύπρια έρευνα, με σκοπό την εκτίμηση της εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών, θα διεξάγει το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι η έρευνα αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για τη δημόσια υγεία, αφού θα βοηθήσει στην εκτίμηση των κενών που υπάρχουν στην εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών και τα αποτελέσματά της θα αξιοποιηθούν για ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού.
 
Όπως αναφέρεται η μεθοδολογία της έρευνας αποφασίστηκε από Επιτροπή λειτουργών του Υπουργείου Υγείας, με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο τον περασμένο Αύγουστο, για τον σχεδιασμό της έρευνας.

Πρόκειται για επιλογή τυχαίου δείγματος παιδιών ηλικίας 17-24 μηνών από το Αρχείο Πληθυσμού, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των ευρημάτων.
 
Αρχικά, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, θα σταλούν επιστολές προς τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών που επιλέγηκαν να συμμετέχουν στην έρευνα, καλώντας τους να επικοινωνήσουν με τα κέντρα Επισκεπτών/τριών υγείας της Επαρχίας τους για να διευθετηθεί συνάντηση σε χρόνο και χώρο που εξυπηρετεί καλύτερα τους γονείς/κηδεμόνες.

Η συνάντηση θα είναι σύντομη και σε αυτή θα καταγραφούν οι εμβολιασμοί από το βιβλιάριο εμβολιασμού του κάθε παιδιού, σημειώνει.
 
Προς τον σκοπό αυτό, παρακαλούνται οι γονείς που θα κληθούν να συμμετέχουν στην έρευνα να ενημερώσουν στο διάστημα αυτό τα βιβλιάρια των παιδιών τους σε συνεννόηση με τους Παιδιάτρους τους.
 
Τονίζεται ότι θα τηρηθεί πλήρης εμπιστευτικότητα και προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας αυτής.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top