Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζουν τη συνεργασία τους στον τομέα της νευρολογίας. Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουνίου 2019, ανανεώθηκε η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων για την κλινική άσκηση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Νευρολογία στο Κλινικό Τμήμα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.  Η Συμφωνία υπεγράφη εκ μέρους του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, από τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού, και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Πρύτανη, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη.

Στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου λειτουργούν εξειδικευμένες Κλινικές στον τομέα της Νευρολογίας προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ασθενείς, ενώ παράλληλα παρέχεται εκπαίδευση σε φοιτητές, δίδοντάς τους έτσι την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα από πρακτική εκπαίδευση, πριν ακολουθήσουν την επαγγελματική τους καριέρα.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού αφού χαιρέτησε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ικανοποίηση την ανανέωση της Συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου,  ανέφερε ότι «τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται για το καλό των φοιτητών και των μελλοντικών γιατρών, και προσβλέπω τόσο στην ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας, όσο και στη δημιουργία νέων συνεργασιών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων». Τέλος, ανέφερε ότι «και με την πρόσφατη λειτουργία του νέου Γενικού Συστήματος Υγείας, δίδεται έδαφος για δημιουργία νέων συνεργασιών, όλες προς όφελος των ασθενών».

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πάντα ανοικτό σε συνεργασίες με ιδρύματα τα οποία είναι πρωτοπόρα  στον τομέα τους.  Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη δημιουργία Νευρολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής στα νοσοκομεία, γίνεται η αρχή για την ανάπτυξη και άλλων πανεπιστημιακών κλινικών, προς όφελος των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και του κοινωνικού συνόλου. Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρθηκε στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, σημειώνοντας ότι ο χάρτης στον τομέα της Υγείας έχει πλέον αλλάξει, θέτοντας ως βασική αρχή για την επιτυχία τη συλλογική προσπάθεια και τη δημιουργία συνεργειών.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top