Ανακοίνωση σχετικά με την συμφωνία που προέκυψε μεταξύ του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής και του Υπουργείου Υγείας:

"Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 9 Ιουλίου, στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με τον Πρόεδρο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, κ. Αργύρη Αργυρίου κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το φλέγον θέμα που προέκυψε με την ανακοίνωση  της "παράλληλης" έναρξης Ανιχνευτικού Προγράμματος Ακοής από το πλευράς Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς οι αρνητικές παράμετροι μιας τέτοιας εξέλιξης. Ο Υπουργός έδειξε κατανόηση στις ανησυχίες για την παράλληλη εφαρμογή των δύο προγραμμάτων και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις πτυχές του θέματος.  Με  δεδομένη και την τριαντάχρονη αφιλοκερδή  στήριξη του Υπουργείου στα προγράμματα που εφαρμόζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, η συζήτηση έληξε συναινετικά με μια από κοινού αποδεκτή συμφωνία  που προτάσσει το καλώς νοούμενο συμφέρον του Εθνικού Ανιχνευτικού Προγράμματος Ακοής, της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα των παιδιών μας. Η τελική μορφή της συμφωνίας θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Υγείας για την αμέριστη συμπαράσταση και τη συναινετική διάθεση με  την οποία αντιμετώπισε εν γένει το όλο θέμα."

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top