Μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση για τα δεδομένα της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε σε ασθενή 70 ετών, με σπάνιο είδος σαρκώματος της κάτω κοίλης φλέβας, της μεγαλύτερης φλέβας της κοιλιάς.

Στον ασθενή ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο American Medical Center από τον χειρουργό Δρ. Μιχαήλ Παπούλα και το συνεργάτη του Δρ. Γεώργιο Μαρκίδη, έγινε ριζική εκτομή του όγκου μαζί με το δεξιό νεφρό και κατόπιν διενεργήθηκε σύνθετη αποκατάσταση της κάτω κοίλης φλέβας και της αριστερής νεφρικής φλέβας με συνθετικά μοσχεύματα.

Η εγχείρηση διήρκησε εννέα ώρες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ ο ασθενής ανάρρωσε χωρίς να παρουσιάσει μετεγχειρητικές επιπλοκές, λαμβάνοντας μάλιστα εξιτήριο την 9η μετεγχειρητική ημέρα.

Σύμφωνα με τον Δρα Μιχαήλ Παπούλα, τα λειομυοσαρκώματα της κάτω κοίλης φλέβας είναι σπάνιοι όγκοι και αποτελούν το 0.5% όλων των τύπων των σαρκωμάτων, ενώ στο γενικό πληθυσμό η επίπτωση είναι μικρότερη από 1/100.000 ατόμων. Η χειρουργική αντιμετώπιση με ευρεία εκτομή αποτελεί θεραπεία εκλογής, εξηγεί ο Δρ. Παπούλας. Παρόμοια περιστατικά σημειώνει, έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία από μεγάλα κέντρα του εξωτερικού με εμπειρία σε χειρουργική ογκολογία, χειρουργική σαρκωμάτων και χειρουργικής ήπατος/ μεταμοσχεύσεων. Πριν από τον ερχομό του Δρ Παπούλα, τα περιστατικά αυτά δεν αντιμετωπίζονταν στην Κύπρο και παραπέμπονταν στο εξωτερικό.

Ο Δρ. Μιχαήλ Παπούλας είναι Χειρουργός Ήπατος-Παγκρέατος-Χοληφόρων, μεταμοσχευτής ήπατος και Χειρουργός ανώτερου πεπτικού και σαρκωμάτων με ειδίκευση στο Ισραήλ και εξειδίκευση στην Αγγλία. Ο Δρ. Γεώργιος Μαρκίδης είναι Γενικός Χειρουργός με εξειδίκευση στη χειρουργική εντέρου και ορθού σε μεγάλα κέντρα της Αγγλίας. Έχουν και οι δύο εξειδίκευση στη σύγχρονη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική. Οι δυο διακεκριμένοι ιατροί αποτελούν μια έμπειρη και καταξιωμένη ομάδα χειρουργικής ογκολογίας στην Κύπρο, που στόχο έχει την αντιμετώπιση όλων των καρκίνων της κοιλίας με τον καλύτερο και πιο ενδεδειγμένο τρόπο.

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top