Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) είχε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ κατά τη 2η φάση, τον Ιούνιο του 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, κατά τη συνάντηση, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στα κίνητρα για στήριξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, καθώς και στους νέους σχεδιασμούς του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας όσον αφορά στον επανακαθορισμό της στρατηγικής για τους καταλόγους ενδονοσοκομειακών πράξεων.

Σημειώθηκε ότι οι αναθεωρημένοι κατάλογοι θα δοθούν στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο Υπουργός Υγείας, αναγνωρίζοντας τη σημασία των γνώσεων και της πείρας που έχουν τα μέλη του ΠΑΣΙΝ ως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τους κάλεσε όπως προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον ΟΑΥ και να συμβάλουν στη συνδιαμόρφωση των τελικών καταλόγων.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΙΝ υπέβαλαν στον Υπουργό Υγείας προτάσεις που αφορούν κυρίως τις παραμέτρους που θα διέπουν τη συνεργασία των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Ο κ. Ιωάννου εισηγήθηκε όπως οι δύο πλευρές αρχίσουν τη μεταξύ τους διαβούλευση για να καθορίσουν από κοινού το πλαίσιο που θα διέπει τη συνεργασία τους.

Επιπρόσθετα, ζήτησε όπως οι προτάσεις του ΠΑΣΙΝ υποβληθούν γραπτώς, έτσι ώστε να εξεταστούν στο πλαίσιο του δυνατού.

Δηλώσεις Προέδρου ΠΑΣΙΝ

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ Δρ. Σάββας Καδής είπε ότι κατά τη συνάντηση υπέβαλαν την πρόταση του ιατρικού κόσμου για μια διευθέτηση του όλου θέματος, όσον αφορά το Γενικό Σύστημα Υγείας, την αξιοπρεπή ένταξη του ιατρικού κόσμου, νοσηλευτηρίων και γιατρών στο σύστημα, «με στόχο να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς μας, μέσα σε ένα περιβάλλον, που θα είναι ίσως από τα καλύτερα συστήματα υγείας, εφόσον συμφωνήσουμε, της Ευρώπης».

«Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήσαμε διάφορα θέματα με τον Υπουργό. Υποβλήθηκαν ερωτήσεις, σχόλια. Ο κ. Υπουργός μας ζήτησε να βάλουμε τις θέσεις μας γραπτώς, κάτι το οποίο θα πράξουμε μέσα στις επόμενες μέρες. Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια συνεχιζόμενη επικοινωνία με στόχο, όπως είπα, την επίλυση του όλου θέματος», κατέληξε.  

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top