Οι ημικρανίες αποτελούν συχνό φαινόμενο και ταλαιπωρούν αρκετούς επαγγελματίες στη σύγχρονη εποχή.

Μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο αλλά ακόμα και να καθηλώσουν το άτομο όλη την ημέρα. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να τις συνοδεύουν είναι η ναυτία, ο εμετός και η ευαισθησία στο φως. Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο;

Πιο σημαντική από τη θεραπεία των ημικρανιών από τη στιγμή που εμφανίζονται είναι η έγκαιρη αποφυγή τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε μέτρα για να ρυθμίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ρουτίνα και το περιβάλλον του γραφείου, προκειμένου να μετριάσετε τους συγκεκριμένους παράγοντες που τις προκαλούν.

Όπως υποστηρίζει η Δρ. Merle Diamond, διευθύντρια της Clinic Headache της Diamond στο Σικάγο, στον εγκέφαλό μας δεν αρέσουν οι αλλαγές για αυτό και η καθιέρωση ορισμένων συνηθειών και η προσκόλληση σε αυτές μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την αποφυγή των ημικρανιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, να παραμένετε ενυδατωμένοι και να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, χωρίς να παραλείπετε γεύματα.

Τι να κάνετε εάν έχετε ημικρανία στο γραφείο

Ακόμη και τα καλύτερα προληπτικά μέτρα δεν λειτουργούν πάντα. Εάν αντιμετωπίζετε τακτικές ημικρανίες, πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Δρ. Diamond συνιστά να προσπαθήσετε να παραμείνετε σε ένα ήσυχο σημείο μακριά από το γραφείο σας για 20 λεπτά με μισή ώρα προκειμένου να ξεκουραστείτε. Παράλληλα, πρέπει να λάβετε και κάποιο κατάλληλο φάρμακο. Μόλις η ημικρανία υποχωρήσει, μπορείτε να επιστρέψετε στο γραφείο σας.

Μερικοί άνθρωποι που εμφανίζουν ημικρανίες χρησιμοποιούν καφεΐνη, αλλά η Δρ. Diamond τονίζει ότι αυτή η τακτική λειτουργεί μόνο αν δεν τη χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά. «Εάν πίνετε τέσσερις καφέδες την ημέρα, τότε μπορεί να βιώνετε πονοκεφάλους εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης καφεΐνης». Η Δρ. Diamond συνιστά να περιορίζετε την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 80-100 μικρογραμμάρια ημερησίως ή περίπου ένα φλιτζάνι καφέ.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top