Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για παράλληλη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών φαρμακείων για τη μεταβατική περίοδο μέχρι 31 Αυγούστου 2019, με το υφιστάμενο καθεστώς και διαδικασίες, για την προμήθεια φαρμακευτικών προϊόντων και Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων που προσφέρονται σήμερα από το Κρατικό Συνταγολόγιο, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, με την οποία ρυθμίζεται η εκτέλεση συνταγών για προϊόντα και φάρμακα από τα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ, από Προσωπικούς και Ειδικούς Ιατρούς του ΟΚΥπΥ και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, για ασθενείς, οι οποίοι είναι κάτοχοι κάρτας δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται:

  • εξειδικευμένα φάρμακα, τα οποία το Υπουργείο Υγείας προμηθεύεται από Πρεσβείες,
  • εξειδικευμένα τρόφιμα, τα οποία το Υπουργείο εξασφαλίζει σε ασθενείς σε ειδικές περιπτώσεις κατόπιν ονομαστικών αιτημάτων,
  • φάρμακα, για τα οποία δεν υπάρχει αρκετό εμπορικό ενδιαφέρον ή οι κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας τους δεν ενδιαφέρονται να τα εντάξουν στο ΓεΣΥ και αγοράζονται με προσφορές από το Υπουργείο Υγείας, και
  • αναλώσιμα, τα οποία θα ενταχθούν με την εφαρμογή της 2ης φάση του ΓεΣΥ τον Ιούνιο του 2020.

Στην περίπτωση των ιατρών του ΟΚΥπΥ, η εκτέλεση των συνταγών θα γίνεται με κατάλληλη συνταγογράφηση στο βιβλιάριο υγείας του δικαιούχου, στη δε περίπτωση των ιδιωτών ιατρών που επίσης είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΥ, αυτό θα γίνεται με την προσκόμιση από τους δικαιούχους συνταγής του ιατρού μαζί με το βιβλιάριο υγείας τους, ώστε να γίνεται η σχετική καταχώρηση από Φαρμακοποιό.

Η ρύθμιση αναμένεται ότι θα επιλύσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε μέχρι τη συμπερίληψη των προϊόντων αυτών στον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων του ΓεΣΥ, ώστε να είναι διαθέσιμα προς όλους τους δικαιούχους.

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top