Η Europa Donna Κύπρου καλεί όλες τις γυναίκες, οι οποίες εμπίπτουν στην ηλικιακή κατηγορία από 50 έως 69 ετών, όπως ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα της πολιτείας και στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας, για διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών, μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του οργανωμένου προγράμματος «Πληθυσμιακού Ελέγχου» που προσφέρεται από το κράτος.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αφορούν στη διενέργεια μαστογραφικών ελέγχων σε γυναίκες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, η Europa Donna Κύπρου υπογραμμίζει ότι στην Κύπρο, λειτουργεί οργανωμένα από το 2004, ολοκληρωμένο πληθυσμιακό πρόγραμμα, βάσει του οποίου, το κράτος, παρέχει εντελώς δωρεάν, μαστογραφικούς ελέγχους, σε όλες τις γυναίκες, ηλικίας από 50 έως 69 ετών.

Όπως αναφέρει το πρόγραμμα λειτουργεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και ακολουθεί τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες, ενώ παράλληλα, μέσω αυτού, διασφαλίζεται η διενέργεια διπλής, ανεξάρτητης ανάγνωσης μαστογραφιών, αποκλειστικά και μόνον από εξειδικευμένα κέντρα μαστογραφικού ελέγχου.

Επίσης, σημειώνει ότι το πρόγραμμα διασφαλίζει ότι οι γυναίκες, ηλικίας από 50 έως 69 χρόνων, προσέρχονται κάθε δυο χρόνια, για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, εκτός και αν υπάρχουν άλλες ιατρικές ενδείξεις ή συστάσεις, από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών.

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top