Όλοι γνωρίζουν ότι το λαμπερό χαμόγελο είναι το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στη θλίψη.

Η θλίψη στις μεγαλύτερες ηλικίες χαρακτηρίζεται από τις «ρυτίδες της θλίψης» που ξεκινούν από τη μύτη προς τις γωνίες του στόματος - χείλη.

Αυτές οι ρυτίδες δημιουργούνται με την πάροδο των ετών λόγω χαλάρωσης των ιστών του προσώπου, απώλειας λίπους του δέρματος και είναι εντονότερες όταν μεταβάλλεται η σχέση των δοντιών της άνω με την κάτω γνάθο (σύγκλειση).

Η αισθητική οδοντιατρική θεραπεύει, αποκαθιστά αναβαθμίζοντας το χαμόγελο και το πρόσωπο.

Σε πολλές περιπτώσεις μέσω των παρεμβάσεων του οδοντιάτρου στα δόντια μειώνονται σε σημαντικό βαθμό οι «ρυτίδες της θλίψης», επισημαίνει η κ. Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός οδοντίατρος.

«Για να γίνω πιο κατανοητή θα αναφερθώ στους ανθρώπους που μπορεί να έχουν χάσει τα δόντια τους με αποτέλεσμα αν δεν φορούν οδοντιατρικές αποκαταστάσεις (π.χ. τουλάχιστον οδοντοστοιχίες) βλέπουμε ότι έχει παραμορφωθεί πλήρως η εικόνα του προσώπου τους με αλλαγή της σχέσης μύτης-πηγούνι και έντονες ρυτίδες γύρω από το στόμα, ανυπαρξία χειλιών και αλλαγή προφίλ.

Το παραπάνω παράδειγμα είναι για να γίνει κατανοητό στο μέγιστο βαθμό το πως επηρεάζουν τα δόντια και η σχέση των δοντιών της άνω με την κάτω γνάθο (σύγκλειση) στην σωστή εικόνα του προσώπου».

Ορισμένες από τις οδοντιατρικές αιτίες που επιβαρύνουν τις «ρυτίδες της θλίψης» ενδεικτικά είναι:

Υπερσύγκλειση

Είναι όταν τα δόντια της άνω γνάθου υπερκαλύπτουν τα δόντια της κάτω γνάθου.

Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ήδη οι «ρυτίδες της θλίψης» με το lifting δοντιών με όψεις ρητίνης σε ένα ραντεβού ανώδυνα με μόνιμο αποτέλεσμα, αναβαθμίζουμε το χαμόγελο και διορθώνουμε την σύγκλειση των δοντιών επί το αναλογικότερο. Έτσι επιτυγχάνουμε όχι μόνο ένα λαμπερό χαμόγελο αλλά και την μείωση των ρυτίδων.

Δόντια με έντονες αποτριβές

Όταν έχει μειωθεί αισθητά το μέγεθος των δοντιών, αλλάζει η σχέση της άνω με την κάτω γνάθο και κατά συνέπεια το προφίλ και το ανφάς του προσώπου.

Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν το stress με «σφίξιμο» των δοντιών και «τρίξιμο» κατά την διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, με αποτέλεσμα τα δόντια σταδιακά να φθείρονται, και με την πάροδο των ετών, να διαπιστώνουμε σημαντική αλλοίωση του προφίλ, αύξηση των ρυτίδων γύρω από το στόμα.

Συντηρητική μέθοδος είναι το lifting δοντιών με όψεις ρητίνης ανώδυνα σε ένα ραντεβού με μόνιμο αποτέλεσμα. Τα δόντια δεν τροχίζονται αλλά ενισχύονται και αναπλάθονται στο ιδανικό μέγεθος και ταυτόχρονα με την διόρθωση της σύγκλεισης μπορούμε να μειώσουμε αισθητά τις «ρυτίδες της θλίψης».

Το ραντεβού αυτό μπορεί να είναι για τα 10 δόντια της κάθε γνάθου σε 2 έως 2 ½ ώρες .

Ταυτόχρονα ο συγκλεισιακός νάρθηκας συνηγορεί και διαφυλάττει το άριστο και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της αποκατάστασης.

Εξαγωγή δοντιών

 Όταν εξάγονται δόντια αλλάζει η σχέση δοντιών και στην γνάθο που εξάγονται αλλά και στη σύγκλειση. Τα δόντια υποστηρίζουν όχι μόνο την μάσηση και την υγεία του ανθρώπου αλλά η μεταξύ τους σχέση καθορίζει και υποστηρίζει όλο το στοματογναθικό σύστημα (δέρμα, μύες, προφίλ προσώπου, εικόνα προσώπου).

Απαιτείται άμεση αποκατάστασή των δοντιών που λείπουν για την ισορροπία του στοματογναθικού με εμφυτεύματα ή γέφυρες και διόρθωση της σύγκλεισης στο σύνολο των δοντιών.

Ομάδα ειδικευμένων οδοντιάτρων μπορεί να συνδράμει στην αποκατάσταση του ασθενούς όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και αισθητικά αναβαθμίζοντας το στόμα και την εικόνα του προσώπου.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top