Για άλλη μια φορά το American Medical Center (AMC) πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου. Η επιστημονική ομάδα ογκολογίας του AMC με επικεφαλής τον Ογκολόγο Δρα Γιώργο Άστρα,  χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην Κύπρο τη νέα επαναστατική μέθοδο της ηλεκτροχημειοθεραπείας για την καταπολέμηση δύσκολων ή ιδιαίτερα ανθεκτικών όγκων, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μέθοδος, η οποία αποτελεί καινοτομία και για ολόκληρη την Ευρώπη, εφαρμόστηκε σε νεαρό ασθενή με μεταστατικό καρκίνο στην περιοχή του θώρακα, ο οποίος διαγνώστηκε με όγκο πριν από 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και εμφανή, ακόμα και μια βδομάδα μετά τη χρήση της ηλεκτροχημειοθεραπείας, ενώ με μια μόνο δόση θεραπείας και πάροδο μόλις δύο μηνών, ο καρκίνος είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Η επαναστατική αυτή μέθοδος βασίζεται κυρίως στην εφαρμογή ηλεκτρικών παλμών σε ένταση και τάση, οι οποίοι προκαλούν αύξηση της διήθησης της χημειοθεραπείας στα καρκινικά κύτταρα. Με τον τρόπο αυτό η χημειοθεραπεία γίνεται πιο αποτελεσματική, καθώς ενισχύεται η αντινεοπλασματική δράση της, όταν κάποια φάρμακα δεν μπορούν να διεισδύσουν τόσο καλά στα καρκινικά κύτταρα.

Στην ουσία πρόκειται για μια θερμική μέθοδο καταστροφής του όγκου, η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου οι καθιερωμένες μορφές θεραπείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν, πλην των περιοχών του εγκεφάλου και του πνεύμονα.

Η ηλεκτροχημειοθεραπεία, πέραν της ταχύτητας με την οποία νικά τον καρκίνο, έχει άμεση σχέση και με την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους ασθενείς. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο νεαρός ασθενής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ούτε μετά την ολοκλήρωση της.

 

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top