Η ηλικία που μπαίνει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση μπορεί να προειδοποιεί για μελλοντικούς κινδύνους για την υγεία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η πρόωρη εμμηνόπαυση συνδέεται με χρόνια προβλήματα υγείας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που εισέρχονται πρόωρα στην εμμηνόπαυση έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα υγείας στην ηλικία των 60 σε σύγκριση με όσες εισέρχονται στην εμμηνόπαυση στην ηλικία των 50 ή 51 ετών.

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από τη μελέτη στοιχείων για 5.107 γυναίκες που είχαν γεννηθεί το διάστημα 1946-1951. Οι γυναίκες εξετάστηκαν το 1996 και απαντούσαν σε ερωτηματολόγια κάθε 3 χρόνια μέχρι το 2016.

Ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων αν είχαν νοσήσει από ασθένειες καθώς και αν είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση, διαβήτης, καρδιοπάθεια, αρθρίτιδα, εγκεφαλικό επεισόδιο, άσθμα, οστεοπόρωση, κατάθλιψη, ΧΑΠ, άγχος και καρκίνος μαστού.

Περίπου το 71% των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση εμφάνισαν τουλάχιστον δύο προβλήματα υγείας στην ηλικία των 60 ετών σε σύγκριση με 55% όσων είχαν φυσιολογική έναρξη εμμηνόπαυσης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι το 45% των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση είχε εμφανίσει συννοσηρότητες στην ηλικία των 60 ετών, σε σύγκριση με όσες είχαν εμμηνόπαυση στην ηλικία των 50 έως 51. Όσες είχαν πρόωρη εμμηνόπαυση είχαν τέλος, υψηλότερα ποσοστά των περισσότερων χρόνιων νόσων.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι η πρόωρη εμμηνόπαυση επηρεάζει την υγεία μιας γυναίκας, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νόσων και συννοσηρότητας.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Human Reproduction.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top