• Γιατρός με γιατρό διαφέρει στη συμπεριφορά και στα γούστα του, ανάλογα με την ιατρική ειδικότητα του

Γιατρός με γιατρό διαφέρει στη συμπεριφορά και στα γούστα του, ανάλογα με την ιατρική ειδικότητα του.

Έτσι, οι ψυχίατροι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να πάρουν πρόστιμο από την τροχαία λόγω υπερβολικής ταχύτητας κατά την οδήγηση, ενώ οι καρδιολόγοι είναι πιθανότερο να οδηγούν κάποιο πολυτελές αυτοκίνητο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη, την πρώτη του είδους της.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ανουπάμ Τζένα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal»(BMJ),ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 5.400 γιατρούς και -για λόγους σύγκρισης- 19.639 μη γιατρούς.

Διαπιστώθηκε ότι όσον αφορά την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε γιατρούς και μη (ποσοστό 26,4% των πρώτων πήραν κλήση, έναντι 26,8% των δεύτερων).

Μεταξύ των γιατρών που πιάστηκαν να περνάνε τα όρια ταχύτητας, μόνο το 18,5% ήταν γυναίκες, παρόλο που αυτές αποτελούν το ένα τρίτο των γιατρών στις ΗΠΑ, συνεπώς τεκμαίρεται ότι οδηγούν πιο προσεκτικά. Από άποψη ειδικότητας, «πρωταθλητές» στα πρόστιμα της τροχαίας είναι οι ψυχίατροι.

Από την άλλη, μεταξύ όσων πήραν κλήση από την τροχαία, οι καρδιολόγοι -τουλάχιστον στην Αμερική- ήσαν αυτοί με την μεγαλύτερη αναλογία πολυτελών αυτοκινήτων(41%)όπως Audi, BMW, Ferrari, Maserati και Porsche. Στους ριψοκίνδυνους στην οδήγηση ψυχίατρους το ποσοστό κατόχων πολυτελών αυτοκινήτων που πήραν κλήση, ήταν το μισό (20,6%).

Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, δεν ισχύει ο «αστικός μύθος» ότι οι γιατροί ορισμένων ειδικοτήτων τη…βγάζουν πιο καθαρή από ό,τι άλλοι, όσον αφορά τις σχέσεις τους με την αστυνομία, όταν κάνουν κάποια παράβαση. Λίγο-πολύ όλοι τείνουν να αντιμετωπίζονται το ίδιο.

Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top