Η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει την έγκριση ενός νεονικοτινοειδούς που αποκαλείται θιακλοπρίδη, ακολουθώντας γνωμάτευση επιστημονικών συμβουλών της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), ότι η ουσία παρουσιάζει ανησυχίες για την υγεία και το περιβάλλον.

Πρόκειται για το τέταρτο νεονικοτινοειδές για το οποίο έχουν θεσπιστεί περιορισμοί χρήσης ή απαγόρευση από το 2013. Ο κανονισμός που εγκρίθηκε στις 13/01/20202, θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα τις επόμενες ημέρες.

Η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων, δήλωσε σχετικά  ότι "οι συμβουλές της EFSA είναι σαφείς καθώς υπάρχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με τη χρήση αυτού του φυτοφαρμάκου, ιδιαίτερα τον αντίκτυπό του στα υπόγεια ύδατα, αλλά και σχετικά με την ανθρώπινη υγεία, στην αναπαραγωγική τοξικότητα".

"Η σημερινή υιοθέτηση αποτελεί ακόμη μια σαφή απόδειξη της δέσμευσης της Κομισιόν να προστατεύσει την υγεία των πολιτών της ΕΕ και του περιβάλλοντός μας", τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Επικοινωνία

ΤΗΛ: 00357 22315786

FAX: 00357 22316793

Email: epikerignosi@cytanet.com.cy

Λουτρακίου 3Β,2027, Στρόβολος – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Πληροφορίες

 Κύρια αποστολή του εξειδικευμένου ιατρικού  ειδησεογραφικού portal  healthtodaylife.com είναι η ενημέρωση των επισκεπτών του για τα σημαντικότερα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας στον Τομέα της Υγείας.

Ο διαδικτυακός χώρος απευθύνεται στους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας με θεματολογία που ενδιαφέρει επίσης το ευρύτερο κοινό.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν πρόσβαση στην ειδησεογραφία και αρθρογραφία τριών έγκυρων ιατρικών εντύπων, της εφημερίδας «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», του επιστημονικού, ιατρικού περιοδικού CMR (Cyprus Medical Review) καθώς επίσης του περιοδικού «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».

Top